<

Bas Trombonist

Na diverse (in meer of mindere mate succesvolle) audities, had ik de vurige wens om een auditie te kunnen spelen, waarbij de spanning mijn lichaam en geest (en dus het klinkend resultaat) niet in een wurggreep zouden hebben.

Om dit doel te realiseren, adviseerden diverse collega’s  mij eens contact op te nemen met Monica. Zij wist op zeer prettige wijze meteen een aantal zaken te benoemen die mij als musicus blijvend hebben beïnvloed. 

Monica overtuigde mij ervan te vertrouwen op mijn eigen muzikale gevoel en mijn eigen kunnen in plaats van bezig te zijn met zaken die je niet kunt beïnvloeden of die je überhaupt niet weet (bijvoorbeeld wat een auditiecommissie wil horen).  Doordat ik leerde dichter bij mijzelf te blijven, kon ik veel bewuster, zelfverzekerder en met veel meer beleving musiceren. Dit was voor mij een enorme stap. 

Voorts was het zeer belangrijk voor mij te ontdekken, dat je de onvermijdelijke stress niet moet wegdrukken, maar je bewust van moet zijn van deze spanningen en andere ongemakken. Hierdoor bleek ik ook onder druk veel vrijer te kunnen musiceren. Het voorbereiden  van de auditie- zowel mentaal (het doornemen van de auditiedag), als fysiek (spelen achter een scherm, het oplopen, het daadwerkelijk spelen, het contact maken met de commissie enz.)-  maakten dat ik de auditiedag zelf veel minder als een dolle rit in een achtbaan heb ervaren.

Ik ben Monica zeer dankbaar voor de prettige sessies, waarbij de combinatie van haar ervaring als coach, haar enorme intuïtie en haar jarenlange ervaring als hoorniste ervoor gezorgd hebben, dat het door mij gestelde doel ruimschoots is gehaald. Sterker nog: het doel is eigenlijk secundair geworden aan de veel bewustere manier waarop ik nu dagelijks met veel plezier musiceer.